
NASZ SEKRET
Od początku wierzyliśmy w to, że nie trzeba dodawać do soku jabłkowego innych owoców i przypraw, aby uzyskać rozmaite, ciekawe smaki. Jabłka, podobnie jak ziarna kawy czy winogrona, oferują ogromną różnorodność smaków i aromatów – to co trzeba zrobić, to starannie dobierać owoce i zadbać o proces tłoczenia, aby zagwarantować, że te zróżnicowane nuty smakowe i aromaty zostaną szczelnie zamknięte w szklanej butelce. Nuta brzoskwini, karmelu, a może pigwy i przypraw korzennych? Tych i wielu innych smaków doświadczycie próbując naszych wyjątkowych soków.
Owoce, z których tłoczymy nasze soki, pochodzą z sadów tradycyjnych, które przetrwały do dziś. W większości sady te były zakładane w połowie XXw. i mają po 60-70 lat, lecz wciąż rodzą wspaniałe, esencjonalne owoce. Wszystkie są prowadzone z poszanowaniem bioróżnorodności tych ekosystemów, a większość posiada certyfikat ekologiczny. Dzięki temu mamy pewność, że owoce wykorzystywane do tłoczenia są nie tylko smaczne, ale również w 100% naturalne.
Stworzyliśmy dwie serie soków: Klasyczną i Kolekcjonera, dla każdej z nich dobierając wyjątkowe, dawne odmiany jabłek, gwarantujące wspaniałe doznania smakowe.
Soki z serii klasycznej powstają z wyselekcjonowanych, dawnych odmian jabłek, w większości trudno dostępnych w typowych, współczesnych sadach, takich jak Królowa Renet czy Melba. Soki z serii kolekcjonera są tłoczone ze starannie dobieranych, dawnych odmian jabłek. Ich wyjątkowość polega na tym, że są to w większości bardzo rzadkie, często unikatowe odmiany lub są zbierane w niewielkich ilościach w wyróżniających się, pod względem warunków uprawy, sadach tradycyjnych.